Hi :) 44.221.66.130
икона мобилно меню
Товарни превози и транспортни услуги! Товарни превози и транспортни услуги!
Транспортна фирма с традиции и опит на професионалисти.Транспортни услуги с европейско качество!Ние сме транспортна фирма, чийто предмет на дейност е експресния товарен транспорт с бусове и камиони на територията на София, България и Европейския Съюз, както и цялостното или частично преместване на домове и офиси от и до всяка точка в ЕС.
За нас Услуги Галерия Контакт Карта История
bobigelevtransport.com - Използувайки услуги ни, Вие се съгласявате с нашата политика относно бисквитките.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19.
Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.
Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

История на транспорта и транспортните услуги

В древността първобитните хора не са имали високи изисквания, но начина им на живот поражда необходимостта от средства за пренос на товари. Това са били различни приспособления за транспортране на ловното оборудване по миграционните маршрути на дивеча. Смешно звучи, но това са праотците на съвременния транспорт. От 3500г. пр. Хр. са първите свидетелства за използуването на колелото в транспортно средство. Това е преломен момент в човешката история, защото колелото генерира поредица от открития и нововъведения, тласнали цивилзацията в ново русло. Примерите за това са много,но транспортирането на излишъците от земеделското производство са в основата на развитието на транспортната инфраструктура. Така се раждат търговските пътища, които са свидетели на възхода и краха на много империи: Вавилон, Асирия, Египет, Рим . . . . Имало е и цивилизации, които не са използували колелото, например Маите . . . причината е приликата му със Слънцето, което те обожествявали. Това е довело до "транспортна" изолация, слаба мобилност и уязвимост Една от причините няколко стотин конкистадора да успеят да разбият многохилядна армия. Човечеството минава през много катаклизми, войни, преселения. . . ,което изисква от своя страна транспортирането на хора и имущество по бърз и ефективен начин. На принципа нуждата поражда решението, транспорта се развива успоредно с темпа на цивилизацията. . . и ,ако в началото е била достатъчна животинската тяга близо 5000 години,то прехода от парния двигател до атомната енергия е няколко стотин години. Бесният темп на съвремието налага на танспорта изисквания, на които той вече трябва да отговаря не само с бързина, но и с качество на транспортната услуга. Така от първата колесница се стига до съвременния високоскоростен транспорт. Транспортните услугиот прост превоз на стоки от т. А до т. Б, вече са обект на мениджмънт от висок ранг. Координиранетона транспорта, изисква подходящо групиране, маршрутизация и постоянен контрол на услугата.

   youtube   Карта на сайта    amp    3d
Google Business      обяви   BGtop    Online магазин за спортно оборудване
връзка     карта
Google Business